ADD2ME

Smart living og gadgets

11 tips til Google Slides animationer

Præsentationer giver dig et rum til at blive kreativ. Jo mere kreativ du er, desto bedre bliver dine præsentationer. En måde at forbedre dine præsentationer på er ved hjælp af animationer og overgange. Interessant nok kan du også tilføje animationer i Google Slides. Vi har dækket det grundlæggende i animationer i et separat indlæg. I dette indlæg fortæller vi dig 11 tip og tricks til at bruge Google Slides-animationer på den bedst mulige måde.

Animationer hjælper med at tiltrække og bevare brugerens opmærksomhed . Det er nyttigt, især når du har masser af oplysninger om tekst, billeder og andre objekter på dit dias. Du kan skjule dem ved hjælp af animationer. Så brugerne vil kun se de oplysninger, som du i øjeblikket taler om. De oplysninger, der vil blive præsenteret fremad, forbliver skjulte. Det får ikke dit publikum til at miste interessen for din præsentation.

Lad os tjekke forskellige tip og tricks til Google Slides-animationer.

Bemærk: Du kan kun tilføje animationer på webversionen af Google Slides. Du kan ikke tilføje animationer fra Android, iPhone eller iPad.

1. Føj overgangseffekt til dias

For det første kan du anvende overgangseffekter til dine dias. Overgangene træder i kraft, hver gang du flytter fra et lysbillede til det næste under en præsentation. Google Slides understøtter overgangseffekter som opløses, glider, falmer, vender, hopper osv.

For at tilføje en overgangseffekt skal du højreklikke på sliden fra venstre sidepanel. Vælg Overgang fra listen.

Du vil se Motion sidebjælke vises på højre side. Vælg en overgangseffekt til det aktuelle dias under afsnittet Slide-overgang. Du kan justere overgangshastigheden ved hjælp af skyderen, der vises.

Bemærk: Du kan kun tilføje en overgangseffekt pr. Dias.

RELATERET  Sådan grupperes elementer i Google Slides på mobil og PC

2. Føj samme overgangseffekt til alle dias

Brug ovenstående tip til at tilføje overgange til andre dias. Du kan bruge forskellige overgangseffekter til hvert dias. Men hvis du vil have, at din præsentation skal være konstant, kan du anvende den samme overgang til hvert dias.

Til det behøver du ikke tilføje overgangen separat for hvert dias. Du skal blot tilføje en overgangseffekt til ethvert dias. Fra højre sidebjælke, der vises, vil du se knappen Anvend på alle dias. Klik på det, når du har valgt en overgangseffekt. Nu vil den valgte overgang gælde for alle dias i den aktuelle præsentation.

Tip : Find ud af, hvordan du tilpasser et billede i form på Google Slides.

3. Føj animation til objekter

Du kan animere billeder, tekst, figurer og andre objekter i Google Slides. For at tilføje animation på ethvert objekt skal du højreklikke på det og vælge Animer. Alternativt kan du vælge objektet, klikke på Indsæt> Animation.

Sidebjælken til bevægelse åbnes til højre side. Som standard tilføjes animationer med Fade i kraft. Du kan dog ændre det. Udvid animationsafsnittet under Objektanimationer. Vælg animationseffekten, og hvordan animationen skal starte (ved klik, efter forrige, med forrige) fra de tilgængelige rullelister. Du kan også justere hastigheden på animationen fra skyderen.

Tip: Tjek 15 tip til redigering af billeder i Google Slides.

4. Tilføj flere animationer

Interessant nok kan du tilføje flere animationer til det samme objekt. For eksempel kan du tilføje en animation en gang, animere et andet objekt og derefter animere det første objekt igen. På den måde behøver du ikke tilføje det samme objekt igen. Resultatet afhænger af din kreativitet og hvad du vil opnå.

RELATERET  17 Bedste Signal Messenger tips og tricks

Vælg objektet for at tilføje flere animationer til det samme objekt. Klik på Tilføj animation fra bevægelsespanelet, der vises, når du højreklikker på objektet og vælger Animation.

5. Omarranger animationer

Når du har tilføjet flere animationer til diaset, kan du omarrangere dem. Animationer arrangeres i bevægelsespanelet i den rækkefølge, de skal afspilles. For at ændre deres rækkefølge skal du trække og flytte dem ved hjælp af ikonet med 8 prikker, der er tilgængeligt ud for animationsnavnet.

6. Kontroller animationer tilføjet til et objekt

Når flere animationer føjes til et dias, kan det forvirre dig til at finde ud af, hvilke der føjes til et bestemt objekt.

For at se og identificere objektets animationer skal du klikke på Vis-indstillingen i den øverste bjælke og vælge Bevægelser eller Animationer. Det åbner bevægelsespanelet.

Nu er der to måder at kontrollere animationerne på. For det første, når bevægelsespanelet er åbent, skal du klikke på objektet. Google fremhæver animationerne for det pågældende objekt.

Alternativt kan du se objektikonet før animationerne . Det hjælper også med at identificere animationen.

7. Eksempel på animationer

For at være sikker på, om animationerne er rigtige, kan du få vist dem uden at afspille hele din Google Slide. For det skal du klikke på Afspil-knappen under sektionen Objektanimationer i bevægelsespanelet.

8. Animer lister eller punktpunkter

Hvis du vil vise listeelementer en efter en, kan du bruge animationer til det samme. Vælg det tekstfelt, der indeholder dine listeelementer. Højreklik på tekstfeltet og vælg Animer.

Du kan bruge den samme funktion til at animere flere afsnit. Et afsnit vises ad gangen efterfulgt af det næste.

Tip: Find ud af, hvordan du hyperlinker tekst, billeder eller objekter i Google Slides.

9. Brug forskellige animationer til listeelementer

En anden kreativ måde at animere lister på er at tilføje en anden animationseffekt til dine listeelementer. Til det bliver du nødt til at tilføje hvert listeelement som et nyt tekstfelt. Tilføj derefter animation til hvert punkt individuelt.

10. Animer flere emner

Hvis du vil have flere emner til at have den samme animation, skal du gruppere dem. For at trække musen hen over de emner, du vil gruppere. En blå markeringsboks vises omkring de valgte billeder. Med alle de valgte objekter skal du højreklikke på et af dem og vælge Animer. Du bemærker, at alle de valgte objekter vises i højre panel.

11. Slet animationer eller overgange

For at fjerne overgangseffekten fra et hvilket som helst dias skal du åbne bevægelsespanelet. Klik her på Vis> Bevægelser. Vælg derefter Ingen under sektionen Slide-overgang.

For at fjerne animationen fra et objekt skal du vælge objektet . Animationerne for det pågældende objekt fremhæves i bevægelsespanelet. Udvid den tilføjede animation, og klik på ikonet Slet.

Bring præsentationer til Life

Du kan bruge animationer på flere måder. For eksempel kan du lave animerede tidslinjer, oprette grafer, hvor hver bjælke vises efter hinanden, animerede punktlister og meget mere. Vi foreslår dog, at du ikke går overbord med animationer. Nogle gange er mindre mere.